2016 sport renkaat saksalaisten testattavina!

By | 27.2.2016

Ajokauden 2016 uutuudet saksalaisten testattavina

mp rengastesti 2016

PS lehti testasi / vertaili uusia sport renkaita 3/2016

Yleensä moottoripyörän rengastestit tehdään keväällä tai alkukesästä, mutta PS lehti halusi testata uudet renkaat jo hyvissä ajoin. Rengastesti / vertailu tehtiin Espaniassa tammikuun loppupuolella. Vertailussa oli mukana 2016 uutuudet: Pirelli Diablo Rosso 3, Bridgestone S21 ja Continental Sport Attack 3. Vertailukohtana käytettiin viime vuoden testimenestyjää Metzeler Sportec M7 RR rengasta. Kyseessä ei varsinaisesti ollut rengastesti vaan ns. rengasvertailu. PS 5/2016 tulee täydellinen rengastesti, johon otetaan mukaan muitakin merkkejä kuten Dunlop ja Michelin. Tässä rengasvertailussa ei jaettu pisteitä eikä palkintosijoja. PS lehti on antanut lyhyet palautteet jokaisesta renkaasta.

Bridgestone Battlax hypersport S21

Rengastesti Bridgestone S21 battlax

PS lehti testasi Bridgestone S21 rengasta jo PS 01/2016 lehdessä. Bridgestone S21 vakuuttaa suorituskyvyllään. Radalle ja kadulle suunniteltu rengas tuottaa uskomatonta pitoa ja vakautta kaarreajossa. S21 rengas tulee lämmittää hyvin ennen rata-ajoa. Rengas ei ole kylmänä parhaimmillaan. Kun rengas lämpenee niin sen ominaisuudet tulevat parhaiten esille. Testauksen aikana ilmeni, että märkäpito ei ole edeltäjäänsä S20 EVOa parempi. Tästäkin renkaasta tehdään tarkemmat testit keväällä 2016.

 

Pirelli Diablo Rosso 3

Moottoripyörän rengastesti 2016 - Pirelli Diablo ROsso 3

Uusi Italialainen sport rengas Pirelli Diablo Rosso 3.  Tässä renkaassa yhdistyy Rosso 2: ja Rosso Corsan parhaat puolet. Pirelli Diablo Rosso 3 toimii hyvin erilaisissa lämpötiloissa. Rengas on helposti hallittavissa ja toimii hyvin kaarreajossa. Uudistunut Rosso 3 on varma valinta. Tästäkin renkaasta tarkemmat testitulokset suoritetaan keväällä.

 

Continental Sport Attack 3

mp rengastesti 2016 Continental Sport Attack 3

Uutta Continental Sport Attack 3 rengasta testattiin jo PS 09/2015 lehdessä. Continentalilla on ollut aikaisemmin ongelmia märkäpidon kanssa, nyt asia on kuitenkin kunnossa. Sport Attack 3 toimii hyvin kuivalla tienpinnalla. Sport Attack 3 lämpiää nopeasti ja toimii hyvin myös alhaisissa lämpötiloissa. Continentalin Sport Attack 3 on vakuuttava kokonaisuus. Tarkemmat arviot tulee keväällä 2016.

 

Metzeler Sportec M7 RR

Mp rengastesti 2016 Metzeler renkaat

Metzeler Sportec M7 RR on jo vuonna 2014 valmistunut rengasmalli. Tässä vertailussa M7 on muiden rengasmallien vertailukohde. Metzeler M7 on voittanut useita rengastestejä 2014 – 2015 aikana. Metzeler M7 on ns. ”allround sport” rengas joka sopii erinomaisesti tielle ja radalle. Kuinka vanhempi M7 voi vastustaa uusia tulokkaita? Metzeler M7 on toimiva kokonaisuus, helposti hallittava ja kestävä. Metzeler M7 on myös vuoden 2016 rengastestien ennakkosuosikki.

 

Yhteenveto

PS lehti voi suositella lämpimästi jokaista vertailussa olevaa rengasmallia. Paras rengasmalli tieliikenteeseen on Metzeler M7, koska se on näistä rengasmalleista monipuolisin ja käytännöllisin. Continental Sport Attack 3 on myös laadukas kokonaisuus. Bridgestone S21 toimii ehkä parhaiten radalla. Pirelli Diablo Rosso 3 on erittäin vakaa ja pito on ylivertainen. Jäämme odottamaan kevään rengastestejä, jotta voimme paremmin analysoida näiden renkaiden ominaisuuksia.

 

Lähde: PS 3/2016

 

 

 

Share