Kävimme Venäjällä moottoripyörillä (kuvia ja video)

By | 31.8.2018

Moottoripyörä reissu Venäjällä 2018

Tuoreet terveiset Venäjältä. Teimme pienen kokeilureissun itänaapuriin. Reissu tehtiin neljän motoristin ja kyykkypyörän voimin. Kaikki neljä motoristia (myös allekirjoittanut) olivat ensikertalaisia Venäjän maaperällä. Venäjän reissu moottoripyörillä vaatii hieman enemmän suunnittelua ja valmistelua verrattuna vaikkapa junalla tai laivalla matkaamiseen.

Tampere – Nuijamaa (tulli) – Viipuri – Pietari – Nuijamaa (tulli) – Tampere

Tarvittavat lippulappuset:

  • Viisumi (esim. Rustravel)
  • Moottoripyörän rekisteriote
  • Ajokortti
  • Passi
  • Vihreä kortti (ajantasalla)
  • Tulliselvituslomake täytettynä (ohjeet)
  • Migration card (täyttivät automaattisesti tullissa)

Tampereelta Venäjälle on lyhyt matka. Tulli/rajanylitys esimerkiksi Nuijamaalla. Tullissa moottoripyörällä voi ”ohitella” autoja ja siirtyä jonon kärkeen (edellyttää pientä röyhkeyttä varsinkin Suomen puolella). Kannattaa seurata muiden suomalaisten toimia ja tehdä samalla tavalla. Jos näet toisen motoristin, liity välittömästi seuraan. Leimoja tulee paperiin useita ja eri luukuilta. Tullista selviää kivuttomasti kun kyselee tarvittaessa neuvoa muilta suomalaisilta.

Viipuri sijaitsee lähellä Suomen rajaa, tie on mukava ja turvallinen ajaa. Viipurista Pietariin menevä tie on leveä valtatie ja osaksi myös moottoritietä. Tällä osuudella kannattaa olla tarkkana, ohitustilanteita tulee useita puolin ja toisin. Ei ole harvinaista, että kaksi rekkaa tulee rinnakkain vastaan, joten kannattaa pysytellä tien oikella puolella. Viipuri – Pietari välillä oli kaksi tietullia (muutamia euroja siivu).

Pietarin keskustassa ajamiseen kannattaa varata aikaa. Keskusta on paikoitellen todella ruuhkainen. Esimerkiksi 500m matkaa voi mennä helposti tunnin verran aikaa. Pietarin keskustassa voi ”splittailla” eli ajella keskellä kaistaa pujotellen autoja. Neljällä moottoripyörällä tämä oli hieman haastavaa, joten suurimman osan ”tökötimme” ruuhkassa.

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

Share