Talvisäilytys ja syyshuolto moottoripyörälle

By | 26.10.2023
Talvisäilytys pihalla ei ole suositeltavaa 🙂

Talvi lähestyy (melkein jo täällä) ja on aika valmistella syyshuolto ja talvisäilys. Syyshuolto on ensiarvoisen tärkeä vaihe, ja tässä on ohjeet siitä, miten huolehdit moottoripyörästäsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Syyshuolto

  1. Tarkista ohje- ja huoltokirja: Tutustu moottoripyöräsi valmistajan ohjeisiin ja huolto-ohjelmaan. Jos et löydä niitä, voit pyytää ohjeita maahantuojalta tai valtuutetusta huoltopisteestä.
  2. Perushuolto: Tyypillisesti syyshuoltoon kuuluu useita tärkeitä toimenpiteitä, kuten ilman-, öljyn- ja bensiininsuodattimien puhdistus tai vaihto, moottoriöljyjen vaihto, ketjujen puhdistus, kiristys ja voitelu, kaikkien vaijereiden ja liikkuvien osien voitelu, pulttien, muttereiden ja vastaavien kiristys sekä lukkojen voitelu.

Talvisäilytys

  1. Pyörän pesu ja suojaus: Ennen talvisäilytystä pese ja vahaa kaikki näkyvät osat huolellisesti. Tämä auttaa suojaamaan maalipintaa pitkän talvikauden aikana.
  2. Jäähdytysneste: Varmista, että jäähdytysneste on riittävän pakkasenkestävää ja vaihda se tarvittaessa.
  3. Akun huolto: Irroita akku ja lataa se täyteen. Säilytä se viileässä ja kuivassa tilassa, jotta se säilyttää parhaan mahdollisen kuntonsa talven aikana.
  4. Polttoainejärjestelmä: Täytä tankki aivan täyteen ja lisää bensiiniin sopivaa säilytysainetta, jotta polttoaine ei pääse vanhentumaan tai vahingoittamaan järjestelmää.
  5. Renkaat: Laske rengaspaineita hieman talvisäilytyksen ajaksi.
  6. Turvallisuus: Varmista, että moottoripyöräsi on huolellisesti lukittu, ja peitä se mieluiten hengittävällä ja naarmuttamattomalla peitteellä.

Oikea syyshuolto ja talvisäilytys auttavat säilyttämään moottoripyöräsi kunnossa ja valmiina seuraavaa ajokautta varten. Muista myös tarkistaa moottoripyörä ennen kevätsesongin alkua, jotta voit nauttia huolellisesti huolletusta ja valmiista ajokumppanista.

Share