Viisi tapaa säästää moottoripyörän rengashankinnoissa!

By | 24.9.2019
säästä mp renkaissa

Moottoripyörän renkaiden osto on suhteellisen suuri rahallinen panostus. Toisin kuin auton renkaissa, moottoripyörän renkaita tarvitaan onneksi vain maksimissaan kaksi kappaletta. Moottoripyörän rengasmarkkinat ovat nykyään suuret, joten jokaisella löytyy varmasti sopivat renkaat. Moottoripyörän renkaissa motoristit pysyvät hyvin usein ”merkkiuskollisina”, joten sama merkki pysyy usein vuodesta toiseen samana. Olemme listanneet muutamia vinkkejä renkaiden hankintaan.

1. Kysy itseltäsi mitä oikeasti tarvitset

Moottoripyörän renkaissa ei kannata ”kitsastella” liikaa. Renkaat ovat kuitenkin ainoa kosketuspinta tiehen. Sinulla voi olla esimerkiksi erittäin tehokas sportpyörä, mutta ajat kuitenkin vain matka-ajoa – silloin renkaat kannattaa olla sport touring renkaat. Jos ajat ajoittain radalla tai muuten vai kovaa – valinta on sport renkaat.

2. Tunnettu merkki on yleensä varmempi valinta

Moottoripyörän renkaiden ostossa pätee sama ”nyrkkisääntö”, osta renkaat mielummin tunnetulta valmistajalta. Suuret rengasvalmistajat kuten Bridgestone, Michelin ja Pirelli tekevät myös halvempia versioita moottoripyörän renkaissa. Nämä halvemmat ja yleensä vanhemmat rengasmallit toimivat mainiosti tavallisessa ajossa. Halvempia versioita ovat esimerkiksi Michelin Pilot Road 2, 3, 4. Pirelli Diablo rengasmalli. Continental SportAttack ja RoadAttack.

3. Renkaiden kulutuksen määrittelee myös ajotapa

Moottoripyörän renkaat kestävät juuri niin pitkään kuin ajotapa sen määrittelee. Sport renkaat kuluvat sport touring renkaita nopeammin, johtuen yleensä pehmeämmästä kumiseksesta. Suurin kulutusta aiheuttavat asia on kuitenkin ajotapa. Kovat kiihdytykset ja jarrutukset kuluttavat renkaan nopeammin. Rauhallinen ja ennakoiva ajotapa säästää renkaitasi ja näin myös rahaa.

4. Älä unohda perusjuttuja

Moottoripyörän renkaiden paineet tulee tarkistaa säännöllisesti. Alhaiset rengaspaineet kuluttavat renkaan nopeasti. Liian korkeat paineet eivät myöskään ole hyväksi renkaalle. Myös renkaan ikä heikentää renkaan ominaisuuksia.

5. Osta renkaat mprenkaat-store:sta

Moottoripyörän renkaiden hankinta mprenkaat-store rengaskaupasta on järkevää. Meidän rengasvalikoimamme on laaja ja me tarjommme myös opastusta oikein renkaiden hankintaan. Me käytämme Euroopan suurimpia tukkuja ja varastoja. Tilaamme tuotteet suoraan ilman välikäsiä – hinta edun siirrämme teille hyvät motoristit.

Share